sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Romania:Un sat mai mare decat Bucurestiul

Localiatea  Sinteu este localizata in nord-vestul Carpatilori Occidentali  . Este locuita de slovaci,rupta de lume si uneste peste munti,doua judete-Bihor si Salaj-.

  Cum arata
    In centrul satului ,oamenii au asezat o placa de marmura cu o inscriptie comemorativa care atesta cei 180 de ani scursi de la venirea slovacilor la Sinteu (1817-1997),la care au facut referire cu o mandrie simpla si sincera toti localnicii cu care am stat de vorba. In anul 2009 a venit chiar presedintele Slovaciei,Ivan Gasparovici,la invitatia consulului onorific al slovacilor din Romania, Miroslav Iabloncsik.
 Copii din Sinteu


    In vacantele de vara copii obijnuiesc sa participe la activitati precum culesul murelor,zmeurei si afinelor aceasta activitate fiind o foarte importanta sursa de venit. La scoala sunt inscrisi 100 de copii si se preda limba slovaca. Majoritatea copiilor au ochii albastri si asta se poate observa in pozele care arata implicarea lor in activitatile scolare. In timp ce majoritatea copiilor nu stiu ce sa faca ca sa mai lipseasca de la scoala acesti copii nu lipsesc aproape deloc in ciuda faptului ca isi ajuta parintii in gospodarii si unii parcurg drumuri lungi si anevoioase  pana la scoala.

Sursa: revista Terra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu