sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Megastructuri:Insula palmier/ Palm Jumeirah

  Construita in regiunea de coasta Jumeirah a celebrului emirat(guvernatorul unei tari musulmane) arab Dubai,este o insula  facuta de mana omului.Ea arata capacitatea si ingeniozitatea fiintei umane de a face lucruri care in mod normal sunt imposibil de infaptuit.
  Construirea ei a inceput in anul 2001.Insula s-a construit prin asezarea de roci si pietris pe fundul marii pentru o ancorare si o fundatie cat se poate  de rezistenta, ulterior transportandu-se cantitati enorme de nisip cu ajutorul a zece cargouri si o flota impresionanta de vase maritime. Dupa ce insula a luat forma finala ,aceasta a ajuns sa se intinda pe o suprafata egala cu a 800 de terenuri de fotbal la un loc.
  Statiunea Atlantis este una dintre cele mai mari atractii,ea este catalogata ca fiind de 7 stele plus minunatul hotel ce eclipseaza imprejurimea prin frumusetea si unicitatea sa deopotriva.
   Insula are si aqua park,tunel din sticla subacvatic pentru a admira vietatiile marine in ambientul lor si diferite bazine cu specii rare de pesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu