marți, 21 decembrie 2010

Stiati ca...? (despre copii)

... doua pastile cu ulei de peste zilnic impulsioneaza creierul copiilor sa se dezvolte in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani?
. un studiu facut pe un milion de studenti, in Statele Unite, a aratat cat de mult sunt afectate de alimentatie performanta scolara si IQ-ul in general. Cand conservantii, colorantii, aromele artificiale, etc. au fost inlaturate din alimentatie, s-a constatat o imbunatatire de minimum 2 puncte in IQ.
... oasele din corpul uman nu sunt de culoare alba, ele au o gama de culoare de la bej la maro deschis; oasele pe care le vedeti in muzee sunt de culoare alba deoarece au fost fierte si curatate.
... unghiiile de la maini cresc de 4 ori mai repede decat unghiile de la picioare ?
... deşi creierul cântăreşte doar 2% din greutatea corpului, acesta foloseşte 20% din cantitatea de oxigen necesară întregului corp şi între 20% şi 30% din energie.
...specialiştii au descoperit că acizii graşi nesaturaţi şi monosaturaţi, care reprezintă circa 75% din compoziţia uleiului de măsline, sunt similari cu cei prezenţi în laptele matern, ceea ce explică de ce uleiul de măsline este atât de bine tolerat de organism.
...merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente sa ne trezeasca dimineata?
...aspirina consumata zilnic duce la orbire?
... pentru a putea vorbi ne contractam 72 de muschi diferiti?
... aerul din interiorul casei este de obicei de 2 pana la 5 ori mai poluat decat cel din exterior (si poate ajunge pana la 10 ori), conform Agentiei pentru Protectia Mediului inconjurator din Statele Unite?
 .. o persoana bea in jur de 75.000 de litri de apa toata viata lui?


sursa:http://www.organicbaby.ro/stiati-ca.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu